2024 TYT Kimya Konu Soru Dağılımı

2024 TYT Kimya Konu Soru Dağılımı

2024 TYT Kimya Konuları ve TYT Kimya Soru Dağılımı

Açılımı yükseköğretim kurumları sınavı olan YKS’nin 1. Oturumu olan temel yeterlilik testinde öğrenciler müfredatta bulunan belirli konulardan sorumludur. Peki TYT kimya konuları neler, TYT kimya soru dağılımı nasıl? Bu yazımızda bu ve benzeri sorulara cevap vereceğiz.

Öğrencilerin TYT’de 7 soru üzerinden test edildiği kimya dersinde 9 ve 10. Sınıf kimya müfredatında yer alan konular bulunur.

TYT ve AYT Nedir?

Toplam 3 oturumdan oluşan YKS sınavının 1. Oturumu olan TYT’nin açılımı temel yeterlilik testidir. TYT sınavında öğrenciler türkçe, matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri derslerinin tamamından sorumludur. TYT sınavı 9 ve 10. Sınıf müfredatında bulunan sorulardan oluşur ve genellikle bilgiden çok yoruma dayalıdır.

AYT ise YKS sınavının 2. Oturumu olup açılımı alan yeterlilik testidir. TYT’nin aksine AYT daha çok öğrencinin bilgisini ölçer ve herkes yalnızca kendi alanındaki derslerden sorumludur. AYT sınavındaki sorular 11 ve 12. Sınıf müfredatındaki konulardan sorulur.

TYT Sınavı Toplam Kaç Soru?

Açılımı temel yeterlilik testi olan YKS’nin 1. Oturumu TYT’de 40 soru Türkçe, 40 soru temel matematik, 20 soru sosyal bilimler (5 tarih, 5 coğrafya, 5 din kültürü, 5 felsefe), 20 soru fen bilimleri (7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji) olmak üzere toplam 120 soru bulunmaktadır. Bu 120 soruyu çözmeleri içinse öğrencilere toplam 165 dakika yani 2 saat 45 dakika süre tanınmaktadır.

TYT Kimya 2024 Yılında Nasıl Gelebilir?

TYT kimya konuları ÖSYM tarafından genellikle 4-5 konu üzerinden hazırlanıyor. Sınav zorluğu olarak da TYT kimya soruları kolay-orta arasında geliyor. Göreceğimiz tabloda da en çok hangi TYT kimya konularının çıktığını birlikte irdeleyeceğiz.

 

 

2024 TYT Kimya Konuları

Sizler için MEB, YÖK ve ÖSYM tarafından yayınlanmış güncel TYT kimya tkonularının bir listesini hazırladık. İşte 2024 TYT kimya konuları:

  • Kimya Bilimine Giriş
  • Atom ve Yapısı
  • Periyodik Sistem
  • Kimyasal Türler Arası Etkileşimler
  • Maddenin Halleri
  • Kimyanın Temel Kanunları
  • Kimyasal Hesaplamalar
  • Asitler, Bazlar ve Tuzlar
  • Karışımlar
  • Kimya Her Yerde

 

Konular 2023 2022 2021 2020 2019 2018
Kimya Bilimi 1 1 1 1 2
Atom ve Yapısı 1 1
Periyodik Tablo 1 1 1 1 1
Maddenin Halleri 1 1 1 1 1 1
Kimyasal Türler Arası Etkileşimler 1 1 1 1 1 1
Kimyanın Temel Kanunları 1 1 1
Kimyasal Hesaplamalar 1 1
Asit, Baz ve Tuz 1 1 1 1 1
Karışımlar 1 1 1 1 1
Kimya Her Yerde 1 1
SORU SAYISI 7 7 7 7 7 7

TYT Kimya Nasıl Çalışılır?

TYT kimyada zamanı fazla olan bir öğrenci düzenli bir şekilde soru bankası çözerek ve konu anlatımları dinleyerek çalışabilir, tüm konuları bu şekilde çalıştıktan sonra da düzenli TYT kimya branş denemeleri çözerek netlerini güzel bir seviyeye getirebilir. Zamanı az olan ve TYT kimya birinci önceliği olmayan öğrencilerin ise pratik konu anlatımları dinleyerek konuları bitirmesi gerekir, bunun içinse Aktif Zeka ders anlatımları en iyi kaynak olacaktır. Hem ders notlarının yorucu olmaması ve terimselliğinin az olmasıyla hem de konu anlatımlarının öz ve en gerekli bilgiler verilerek yapılmasıyla birçok öğrenci için kısa sürede en çok verim veren kaynak olacaktır. Aktif Zeka TYT kimya konu anlatımları toplam 7 saat uzunluğundadır ve içerisinde soru çözümler de yapılmaktadır. Tamamen 0’dan başlamış bir öğrenciyi rahatlıkla 7’de 5 yapacak seviyeye getirecektir. Bu sebeple zamanı kısıtlı öğrenciler için harika bir kaynaktır.

Önceki yazı
2024 TYT Biyoloji Konu Soru Dağılımı
Sonraki yazı
2024 TYT Fizik Konu Soru Dağılımları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed