En Tehlikeli Çocuk Hastalıkları

En Tehlikeli Çocuk Hastalıkları

En tehlikeli çocuk hastalıkları nelerdir?

Çocukların sağlığını tehdit eden sayısız tehlikeli hastalık bulunmakla birlikte en yaygın olarak çocukları tehdit eden hastalıkları aşağıda bulabilirsiniz. Bu hastalıkların çoğu aşılarla önlenebilir. İşte bazı tehlikeli çocuk hastalıkları:

  1. Kızamık: Ateş, öksürük, burun akıntısı, halsizlik ve karakteristik kırmızı lekeler ile kendini gösterir. Komplikasyonlar arasında akciğer ve beyin enfeksiyonları yer alır.
  2. Kabakulak (Epidemik Parotit): Tükürük bezlerinde şişme, ağrı, ateş ve boğaz ağrısı ile kendini gösterir. Erkeklerde testislerin şişmesi gibi ciddi komplikasyonlar da olabilir.
  3. Suçiçeği (Varisella): Kaşıntılı kabarcıklar, ateş, halsizlik ve vücutta döküntü ile belirginleşir. Suçiçeği virüsü, ilerleyen yaşlarda zona adı verilen ağrılı bir hastalığa yol açabilir.
  4. Difteri: Boğazda gri renkli zar tabakası, yutma güçlüğü, öksürük ve ateş ile karakterizedir. Solunum yollarında ciddi problemlere yol açabilir.
  5. Tetanoz (Travma Sonrası Tetanoz): Bakterilerin neden olduğu bu hastalık, yaralanmalar sonrası ortaya çıkar. Kas sertliği, ağrı, ağrılı kas kasılmaları ve solunum zorluğu gibi belirtiler görülebilir.
  6. Çocuk Felci (Poliomyelit): Virüsün neden olduğu bu hastalık, kas güçsüzlüğü, felç ve solunum problemlerine neden olabilir.
  7. Boğmaca (Pertussis): Şiddetli öksürük nöbetleri, hırıltılı solunum, kusma ve nefes darlığı gibi belirtiler gösterir. Özellikle bebeklerde ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
  8. Hepatit B: Karaciğer iltihabına neden olan bu virüs, sarılık, karın ağrısı, iştahsızlık gibi belirtilere yol açabilir.
  9. Kızıl (Scarlet Ateşi): Boğaz ağrısı, yüksek ateş, dilin çilek benzeri kırmızı olması ve döküntü ile kendini gösterir.
  10. Hemofili B: Kanın pıhtılaşma yeteneğini etkileyen genetik bir bozukluktur. Yaralanmalardan sonra aşırı kanama ve iç kanamalar gibi komplikasyonlar görülebilir.

Bu hastalıkların çoğu aşılarla önlenebilir veya tedavi edilebilir. Çocuklarınızın sağlığı için düzenli aşı takvimini takip etmek ve sağlık profesyonellerinin önerilerine uymak önemlidir. Eğer endişeleriniz varsa, bir çocuk doktoruna danışmanız en doğrusu olacaktır.

Sonraki makale
Yüzme Öğrenirken En Sık Yapılan Hatalar
Önceki makale
Çarkıfelek Meyvesi Ve Bilinmeyen Yönleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Öne Çıkan Paketlerimiz